Produsent
Aubert & Mathieu
Om produsenten
Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte.
For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale.
Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming.
Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.
Karakteristikk
Dyp ungdommelig mørk rød. Flott duft av moden men frisk mørkere frukt og tydelig kalk og skifer jordsmonn. Rik flott inngang med frisk syre, godt med stofflighet, lang fast lakrispreget og aromatisk ettersmak med flott bærpreg i avslutningen. Prøv til okse, lam, gryter og grill. Med modning superb til viltkjøtt.
Jordmonn
La Livinière er regnet som Premier Cruen i Languedoc Roussillon og Minervois beste terroir. Her kommer druene fra 30 år gamle stokker fra ulike plotter på 200-340 moh. Vinmarene ligger i kommunen Cesseras på svært kalkholdig skifer, mergel og kalkstein. På tross av varme blir området kjølt ned av vinder fra fjell rundt og høyedemeterne over havet.
Område
Aubert & Mathieu lager viner fra en mengde appellasjoner i det mangefasetterte Languedoc Roussillon. Aubert & Mathieu tilnærmer seg både med tradisjonell og moderne innfallsvinkel og er ikke redde for å utfordre eller bryte reglene for at vinene skal vise sitt naturlige voksested.
Druetyper
Carignan 10%
, Grenache 10%
, Mourvèdre 10%
, Syrah 70%