Produsent
Aubert & Mathieu
Om produsenten
Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte.
For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale.
Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming.
Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.
Karakteristikk
Fokusert og flott Chardonnay som stor friskhet, mineraler, delikat preg av gjæring på fat, moden sitron, lime, og hvite blomster. I munnen er vinen frisk, middels til god fylde med flott frukt, behagelig struktur og lang ettersmak. Prøv sammen med pannestekte retter av fisk -& skalldyr, grønnsaker og lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra flotte vinmarker i Limoux på kalkholdig jordsmonn. Disse markene ligger i Roquetaillade på 350 moh og dermed kjølige åssider som sikrer lang flott modning.
Område
Aubert & Mathieu lager viner fra en mengde appellasjoner i det mangefasetterte Languedoc Roussillon. Aubert & Mathieu tilnærmer seg både med tradisjonell og moderne innfallsvinkel og er ikke redde for å utfordre eller bryte reglene for at vinene skal vise sitt naturlige voksested.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, sortert og presset før spontan alkoholgjæring i brukte fat over 3 uker med omrøring. Blendet før 6 mnd modning på brukte 600 liters fat. Tappet uten klaring, lett filtrering.
Druetyper
Chardonnay 100%