Produsent
Aubert & Mathieu
Om produsenten
Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte.
For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale.
Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming.
Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.
Karakteristikk
Dyp, mørk rubinrød. Flott duft og mørke og røde bær, blomster krydder og urter. Bærpreget, saftig og konsentrert med lang fruktig og fast avslutning. Flott vin til det meste av rødt kjøtt, gryter og med noe utvikling til vilt. Drikker godt i dag, men vi utvikle seg positivt i 5 år fra årgang.
Jordmonn
Fra høyereliggende vinmarker i åssidene i Talairan som ligger i den sentrale delen Lagrasse som regnes som et høykvalitetsområde. Stokkene er 20 år gamle og er dyrket etter økologiske prinsipper på kalkholdige jordsmonn.
Område
Aubert & Mathieu lager viner fra en mengde appellasjoner i det mangefasetterte Languedoc Roussillon. Aubert & Mathieu tilnærmer seg både med tradisjonell og moderne innfallsvinkel og er ikke redde for å utfordre eller bryte reglene for at vinene skal vise sitt naturlige voksested.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, for det meste avstilket, spontan alkoholgjæring i betong og ståltanker over tre uker. 6 mnd modning på betongtanker. Tappet uten filtrering.
Druetyper
Grenache 60%
, Syrah 40%