Musserende

Aubert & Mathieu Baburu Cremant de Limoux

Briljant strågul med fine bobler. Delikat og krisp duft av sitrus, verbena, kalkmineraler, nøtter og hvite blomster. Frisk tørt anslag med fin avdempet fruktighet, sval sitrusfrukt, hint av bakst og nøtter, lang behagelig avslutning. Nyt som aperitif, til fisk og skalldyr, samt spekemat.

Frankrike , Languedoc-Roussillon

Horeca 231,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Aubert & Mathieu

Om produsenten

Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte.

For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale.

Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming.
Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.

Karakteristikk

Briljant strågul med fine bobler. Delikat og krisp duft av sitrus, verbena, kalkmineraler, nøtter og hvite blomster. Frisk tørt anslag med fin avdempet fruktighet, sval sitrusfrukt, hint av bakst og nøtter, lang behagelig avslutning. Nyt som aperitif, til fisk og skalldyr, samt spekemat.

Jordmonn

Fra ulike høyereliggende marker i Limoux på kalkholdig leire. Stokkene er min 25 år og vokser i åssider.

Område

Cremant de Limoux er en AOC (19910 for musserende viner produsert rundt byen Limoux, ca 25 km sør for Carcassonne. Regionen har lang historie med å produsere musserende viner som dateres så langt tilbake som tidlig på 1500-tallet. Vinmarkene ligger ved den østlige foten av Pyreneene mellom 200-450 moh. Hoved-druene i Cremant de Limoux er Chardonnay og Chenin (maks 90%) og Pinot Noir (maks 40%) og den lokal Mauzac (hvorav maks 20% ). Det er i dag ca 850 ha vinmark dedikert til dette formålet.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, presset før alkoholgjæring i ståltanker før tapping på flaske og tradisjonell andregangsgjæring. Min. 18 mnd på lees i flaske før degorgering med 5 g/l restsukker.

Druetyper

Chardonnay 50% , Chenin Blanc 40% , Mauzac 10%

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr6146872
  • Vinmonopol15084701
  • LuktEpler, sitrus, akasiehonning og mineraler.
  • SmakTørr og fruktig med myke bobler og god lengde.
  • FargeLys gyllen.
  • ProdusentAubert & Mathieu
  • Årgang-
  • Land, distrikt Frankrike , Languedoc-Roussillon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 2/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og fruktig med myke bobler og god lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 50% , Chenin Blanc 40% , Mauzac 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker 5 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.