Produsent
Adriano Marco E Vittorio
Om produsenten
Vittorio e Marco Adriano er en familiedrevet vingård beliggende i San Rocco Seno d’Elvio, rett vest for Treiso, Barbaresco.
Her dyrker og høster de Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Freisa og Moscato fra deres 4 vinmarker. I tillegg produserer de noen av Piemontes aller beste hasselnøtter, noe familen har gjort siden 1945. I kjelleren benyttes kun stedegen gjær, tålmodighet og ståltanker i tillegg til middels store brukte fat.
Adriano er medlem av The Green Experience en sammenslutning av produsenter som fokuserer på biologisk mangfold, minimal bruk av sprøytemidler og minst mulig negativ miljø påvirkning.
Karakteristikk
Dyp rød lett transparent farge. Svært flott og kompleks nese av røde og mørke bær, blå blomster, hasselnøtter, earl grey te, mineraler og skogbunn. Frisk pent utviklet smak av rød og mørk frukt, te, gammelt treverk, delikat stil med lang sitrende avslutning. Flotte lette tanniner. Fantastisk vin til spekemat, kraftig pasta, god italiensk pizza, kalv, lam, okse og med tiden vilt.
Jordmonn
Fra enkeltvinmarken Basarin med 15-25 år gamle stokker. Vinmarken ligger i en skråning med 45% stigning på 300 moh med høy andel sand, grå mergel og tufa.
Område
Barbaresco DOCG består av 3 kommuner Barbaresco, Treiso og Neive, samt den lille fraksjonen San Rocco Seno d’Elvio. Området fikk DOC-status i 1966 blant de første i Italia og startet å produsere enkeltvinmarksviner året etter, og DOCG status fulgte i 1980.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, spontangjæret i åpne ståltanker med ca 3 ukers skallkontakt. Modning i tank og 35 hl. botte i ca 3 år.