Produsent
A.A. Badenhorst Family Wines
Om produsenten
A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.
Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.
Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.
Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.
Karakteristikk
Flott dyp mørkerød farge. Kompleks duft av mørke skogsbær, pepper og kirsebær. I munnen har den anslag av blomster, lavendel og mørke bær. Vinen er fast men fruktig med stor konsentrasjon og lengde. Prøv sammen med vilt, rødt kjøtt og pepperbiff. Drikker godt i dag men kan fint lagres i 5-7 år fra årgang.
Jordmonn
Druer fra eiendommen Kalmoesfontein. Syrah fra skifer -& leirholdig jordsmonn. De øvrige druene er fra gamle buskvinstokker på granittholdig jordsmonn.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, 60% hele klaser fottråkkes før spontangjæring i lukkede betongtanker og gjærkar over 3-6 mnd med skall før pressing, modning 14 mnd i 4000 liters foudre og 8 % i nye 600 liters fat. Totalt 9.800 flasker produsert
Druetyper
Cinsault 36%
, Grenache 13%
, Shiraz 42%
, Tinta Barroca 6%
, Touriga Nacional 3%