Produsent
Michelini i Muffato
Om produsenten
Michelini i Mufatto er argentinerne Andrea Mufatto, Gerardo Michelini og Manuel Michelinis vingårder. En familiebedrift med felles visjon om å lage viner basert på respekt, renhet og nøyaktighet, implementert i tre terroirer: Uco-dalen (Argentina), Bierzo og Rioja (Spania) og Maldonado (Uruguay). Mor, far og sønn deler visjonen om å fange essensen av hvert terrengs karakter.
Michelini i Mufatto jobber med vinstokker som uttrykker særegenheten til hvert terroir. Det samme fokuset gjelder i kjelleren hva angår gjæring og modning og jobber med nøye utvalgte bøkkere og amfora produsenter.
Andrea Mufatto og Gerardo Michelini ble forelsket i regionen Bierzo, spesielt i noen glemte områder av Ponferrada, som Valdecañada og Ozuela. De fant gamle vinmarker med stort potensiale og i 2015 begynte de å lage viner som har fengslet vinelskere og -kritikere over hele verden. Vinene er basert på de karakteristiske regionale variantene (Mencía, Godello, Palomino, Merenzao, Brancellao, Garnacha Tintorera og Doña Blanca), basert på frittstående vinplanter eldre enn 80 år, plantet på skiferstein og leire, og i områdets kjølige klima (på nordsiden av fjellene). Alle markene drives er økologisk og fokuserer på biodynamikk, med det formål å oppnå det beste uttrykket.
Med prosjektet i Uruguay Compañía Uruguaya de Vinos de Mar jobber de økologiske og med biodynamiske praksiser på Maldonados unike kalkholdige jordsmonn. Det siste tilskuddet er Dominio del Challao i Rioja som holder til i det nordlige Spania i distriktet Rioja Alavesa. Challao eier ca 3 ha vinmark i Rioja Alavesa rundt La Bastida og kjøper noe velkurert druemateriale.
Karakteristikk
Vinen har en klar dyp rød farge. Frisk og fruktig nese av røde og mørke bær, med hint av krydder og røde og blå blomster. I munnen er den smakfull og konsentrert med fremtredende friskhet og frukt, svært saftig med godt integrert fat. God friskhet, fylde og lang ettersmak. Prøv den sammen med smakfulle retter av grillet svin, okse kalv og gryter.
Jordmonn
Jordsmonnet består av leirholdig jord med innslag av kalk og sand. Jorden blir varmet opp av solen om dagen og holder godt på varmen slik at druene kjøles gradvis ned utover kvelden. Vinmarkene ligger høyt på 550 til 600 m.o.h., noe som gjør at det kan være store temperaturforskjeller mellom natt og dag som sikrer svært flott modning.
Område
Dominio del Challao er det nye stjerneskuddet i Rioja holder til i det nordlige Spania i distriktet Rioja Alavesa. Challao eier ca 3 ha vinmark i Rioja Alavesa rundt La Bastida og kjøper noe velkurert druemateriale. Området er først og fremst kjent for rødvin men det produseres i økende grad også rosévin, hvitvin og musserende vin.
Produksjonsmetode
Virna kommer fra druer fra den nedre delen av Angelita-vingården. Disse parsellene produserer mer fruktige og tilgjengelige viner. 60 % Tempranillo og 30 % Garnacha. En liten mengde Mazuelo, Viura, Garnacha Blanca og andre lokale druesorter er også inkludert. Gjæret helt spontant i betong. Deretter lagres den i 10 måneder på fat og tonneau-fat, før den får harmonisere igjen i betong i ytterligere 10 måneder.
Druetyper
Tempranillo (Tinto del Pais) 60%
, Garnacha 30%
, Mazuelo 10%