Produsent
Chateau Saint-Maur
Karakteristikk
Briljant oransjerosa farge. Fruktig duft av røde bær, sitrus, litt urt og blomst. Frisk og fruktig i munnen med smak av røde bær og sitrus, hint av mineraler og urter. Flott delikat og frisk vin med god konsentrasjon og lengde. Nytes avkjølt til skalldyr, fisk, grønnsaksretter, spekemat. Nydelig alene.
Jordmonn
Fra vinmarker på to områder. Den ene i slakke åssider på Maure massivet ved slottet i Cogolin. Her er jordsmonnet grusholdig med mye skifer og sandstein. Den andre delen kommer fra høyereliggende marker, 450 moh, i Collobrières (Clos de Capelude) som besår av kalkholdig leire, rik på skifer og quartz. Markene drives økologisk med fokus på biomangfold og bruk av dekkvekster og beitende sauer.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra ulike vinmarker på eiendommen. Presset før spontan gjæring i ståltanker. Modnet på lees i 5 mnd.
Druetyper
Cinsault 30%
, 30%
, Syrah 30%
, Rolle 5%
, Cabernet Sauvignon 2%
, Mourvèdre 2%
, Tibouren 1%