Produsent
Celler Jan Vidal
Om produsenten
Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.
Karakteristikk
Rosa farge med rødskjær. På duft friske røde bær, blomster, mineraler. Smaker av røde bær, sitrus, hint av blomster. Fruktkonsentrasjonen er balansert av kremede friske bobler. Lang utgang.
Passer som aperitif, fisk, lyst kjøtt eller salater.
Jordmonn
Vinmarkene ligger sentralt i Penedès 150 meter over havet. Jordsmonnet er dominert av sand, leire og sten.
Område
Penedès er et relativt flatt og maritimt område som ligger mellom Barcelona og Tarragona. Området er delt inn i 3 underområder hhv. Penedès Superior, Penedès Marítim og Penedès Central.
Produksjonsmetode
Laget på tradisjonell metode. Lagret 10 md. på flaske.
Druetyper
Pinot Noir 50%
, Trepat 50%