Hvitvin

Strohmeier Weiss

Lys grønngul. Aroma av grønne epler, sitrus og krydder. Tørr og kraftig med smak av gule frukter, sitrus og krydder. Druerne høstes for hånd, spontangære og gennemgår naturlig malo. Vinen modnes i ca 11 måneder på brugte 500 liters fad. Tappes på flaske uden filtrering eller so2. Flot vin til fisk og skaldyr samt grøntsags retter.

Østerrike

Horeca 369,32 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og kraftig med smak av gule frukter, sitrus og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 10% , Pinot Blanc 90%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6010565
  • Vinmonopolnr13713401
  • LuktLys grønngul.
  • SmakTørr og kraftig med smak av gule frukter, sitrus og krydder.
  • FargeAroma av grønne epler, sitrus og krydder.
  • ProdusentStrohmeier
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Østerrike , Steiermark
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Strohmeier

Om produsenten

Christine og Franz Strohmeier holder til i Styra – også kjent som Østerikets grønne hjerte. Der har de siden 2003 jobbet bevisst for å lage ærlig vin som gjenspeiler jordsmonnet. Helt uten kjemikalier, tilsetningsstoffer og nesten utelukkende uten svovel. Franz er en visjonær som stadig prøver seg frem med nye teknikker, som å bruke whey (myse fra osteproduksjon) til å spraye druene med – kobbersulfat takker han pent nei til. En liten del av vinmarken vokser fritt uten beskjæring.

Karakteristikk

Lys grønngul. Aroma av grønne epler, sitrus og krydder. Tørr og kraftig med smak av gule frukter, sitrus og krydder. Druerne høstes for hånd, spontangære og gennemgår naturlig malo. Vinen modnes i ca 11 måneder på brugte 500 liters fad. Tappes på flaske uden filtrering eller so2. Flot vin til fisk og skaldyr samt grøntsags retter.

Jordmonn

Enkelt vinmark med jord dominert af jernholdig gnejs. Planterne er ca 40 år gamle.

Område

Steiermark i Styria ligger sydøst i Østrig. Kontinentalt klima med højt liggende vinmarker.

Produsjonsmetode

Druerne høstes for hånd, spontangære og gennemgår naturlig malo. Vinen modnes i ca 11 måneder på brugte 500 liters fad. Tappes på flaske uden filtrering eller so2.

Druetyper

Chardonnay 10% , Pinot Blanc 90%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.