Om produsenten
Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."
Karakteristikk
Et samarbeide med Orions Belte og Solhøi Cider. Cideren er en blend av Solhøis forskjellige cidere og inneholder epler, pærer, plommer, kirsebær, rips og kvede. Epler, rips og solbær på nesen. I munnen er den tørr og frisk med smak av rips, solbær og marsipan. Lang utgang.
Område
De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og lagetdem til velsmakende eplebobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.
Produksjonsmetode
Cideren er en blend av Solhøis forskjellige cidere og inneholder epler, pærer, plommer, kirsebær, rips og kvede, og har ligget på samlet bunnfall fra de forskjellige. Tappes på flaske uten filtrering og klaring. Ca. 12 måneder sur lie på flaske. Pet nat metode, ingen restsukker. Syre rundt 5 gram per liter.