Cider

Solhøi Cider Ildkvede

Ildkvede er laget på 80% Aroma og Finesse epler fra Borgebund gård i Råde, samt 10% kirsebær og 10% kvede samlet rundt i Oslo. Komplekse aromaer av epler, steinfrukt og kvede samt et hint av marsipan. Frisk og fruktig anslag med en lang balanserende avslutning. Den har masert med kirsebær og har en rødrosa farge derfra.

Norge

Horeca 163,65 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med smak av epler og kirsebær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 7.5%
  • Syre 0.45 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeCider
  • EPDnr5580154
  • Vinmonopolnr12309901
  • LuktLys rød.
  • SmakTørr og frisk med smak av epler og kirsebær.
  • FargeDuft av epler, kvede og kirsebær.
  • ProdusentSolhøi Cider
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Norge , Oslo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Karakteristikk

Ildkvede er laget på 80% Aroma og Finesse epler fra Borgebund gård i Råde, samt 10% kirsebær og 10% kvede samlet rundt i Oslo. Komplekse aromaer av epler, steinfrukt og kvede samt et hint av marsipan. Frisk og fruktig anslag med en lang balanserende avslutning. Den har masert med kirsebær og har en rødrosa farge derfra.

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og laget dem til velsmakende eplebobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Produsjonsmetode

48 timers maserasjon i åpen tank, deretter presses den og pumpes til fermeteringstank. Primærfermering tar ca. 1-2 måneder. Videre stikkes den om til ny tank hvor den ligger ca. 4 måneder. Tappes på flaske uten filtrering og klaring. Ca. 12 måneder sur lie på flaske. Pet nat metode, ingen restsukker. Syre rundt 5 gram per liter.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.