Produsent
Domaine de l'Octavin
Om produsenten
Fra barnsben av var det celloen og klassisk musikk som inspirerte Alice Bouvot, og kanskje var det også musikken som ledet henne ut i vinmarkene på jakt etter høye oktaver og den gode symfoni.
Etter ønologi-diploma og agronomutdanning, reiste hun i flere år og jobbet på vingårder i Burgund og Bordeaux før hun i 2005 startet Domine de L´Octavin med Charles Dagand. Fra 2015 har Alice styrt skipet alene.
Flere vil kjenne igjen de sagnomsuste flaskene med tussete nisser og vinen med herlig nerve og spenst – uten noe tilsatt og helt ufiltrert. Alice foretrekker enkeltvinmarks viner, da hun vil at de skal formidle sitt terroir til det fulle. Vingården er på ca. 5 ha. i Arbois i Jura, og biodynamisk Demeter klassifisert.
Karakteristikk
Rød, ufiltrert. Aroma av tranebær, markjordbær og skog. Juicy røde bær med en jordnær touch, frisk med lave tanniner og lette bittertoner. Server gjerne 10-12 C.
Drikkes fint uten mat, eller prøv til sopprisotto, kylling eller svin.
Jordmonn
Jordsmonn med kalkstein, silica, lava. Håndplukkede druer fra Remi Poujol i Ardissan, Languedoc.
Område
Bortgjemt mellom grønne åskammer og en times kjøretur rett øst fra Burgunds Côte d'Or, ligger den minste franske vinregionen: Jura – kjent for eventyrlige viner, comté-ost, og huset til Louis Pasteur.
Vinmarkene i Jura som ligger i høydedragene har et terroir som ligner på Burgund, med kalkstein fra juratiden (200-145 millioner år siden). Deler av Jura har også et særegent jordsmonn fra trias-perioden (enda lenger tilbake i tid enn juratiden, 250-200 millioner år siden), og trias-leire kan gi spennende vin med hint av røyk og mineraler.
Alice Bouvot er den glade eier av ca. 5 hektar vinmark i Arbois, den mest kjente appellasjonen i Jura. Etter økt etterspørsel og noen sesonger preget av vårfrost med lavere avlinger, kjøper hun også druer av venner i Jura, Bugey, Beaujolaise og syd i Frankrike. De fleste av hennes viner er fra enkeltvinmarker.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer fra Remi Poujol i Ardissan, Languedoc. Carignan spontangjærer med femten dager maserasjon i hele klaser, mens Vermentino presses direkte, så blendes de sammen og lagres i 9 måneder i kar. Usvovlet og Ingenting er tilsatt.
Druetyper
Carignan 70%
, Vermentino 30%