Rødvin

Octavin Grenabar

Rød, ufiltrert. Aroma av tranebær, markjordbær og skog. Juicy røde bær med en jordnær touch, frisk med lave tanniner og lette bittertoner. Server gjerne 10-12 C. Drikkes fint uten mat, eller prøv til sopprisotto, kylling eller svin.

Horeca 327,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Domaine de l'Octavin

Om produsenten

Fra barnsben av var det celloen og klassisk musikk som inspirerte Alice Bouvot, og kanskje var det også musikken som ledet henne ut i vinmarkene på jakt etter høye oktaver og den gode symfoni.

Etter ønologi-diploma og agronomutdanning, reiste hun i flere år og jobbet på vingårder i Burgund og Bordeaux før hun i 2005 startet Domine de L´Octavin med Charles Dagand. Fra 2015 har Alice styrt skipet alene.

Flere vil kjenne igjen de sagnomsuste flaskene med tussete nisser og vinen med herlig nerve og spenst – uten noe tilsatt og helt ufiltrert. Alice foretrekker enkeltvinmarks viner, da hun vil at de skal formidle sitt terroir til det fulle. Vingården er på ca. 5 ha. i Arbois i Jura, og biodynamisk Demeter klassifisert.

Karakteristikk

Rød, ufiltrert. Aroma av tranebær, markjordbær og skog. Juicy røde bær med en jordnær touch, frisk med lave tanniner og lette bittertoner. Server gjerne 10-12 C. Drikkes fint uten mat, eller prøv til sopprisotto, kylling eller svin.

Jordmonn

Jordsmonn med kalkstein, silica, lava. Håndplukkede druer fra Remi Poujol i Ardissan, Languedoc.

Område

Bortgjemt mellom grønne åskammer og en times kjøretur rett øst fra Burgunds Côte d'Or, ligger den minste franske vinregionen: Jura – kjent for eventyrlige viner, comté-ost, og huset til Louis Pasteur. Vinmarkene i Jura som ligger i høydedragene har et terroir som ligner på Burgund, med kalkstein fra juratiden (200-145 millioner år siden). Deler av Jura har også et særegent jordsmonn fra trias-perioden (enda lenger tilbake i tid enn juratiden, 250-200 millioner år siden), og trias-leire kan gi spennende vin med hint av røyk og mineraler. Alice Bouvot er den glade eier av ca. 5 hektar vinmark i Arbois, den mest kjente appellasjonen i Jura. Etter økt etterspørsel og noen sesonger preget av vårfrost med lavere avlinger, kjøper hun også druer av venner i Jura, Bugey, Beaujolaise og syd i Frankrike. De fleste av hennes viner er fra enkeltvinmarker.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer fra Remi Poujol i Ardissan, Languedoc. Carignan spontangjærer med femten dager maserasjon i hele klaser, mens Vermentino presses direkte, så blendes de sammen og lagres i 9 måneder i kar. Usvovlet og Ingenting er tilsatt.

Druetyper

Carignan 70% , Vermentino 30%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6214720
  • Vinmonopol15359301
  • LuktDuft av jordbær, kirsebær, sitrus, grapefrukt og skogbunn.
  • SmakTørr og frisk med smak av jordbær, kirsebær og sitrus. Lang avslutning.
  • FargeLys rød, ukar.
  • ProdusentDomaine de l'Octavin
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Jura
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Svinekjøtt
  • Lyst kjøtt
  • Ost
  • Smak
  • 4/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med smak av jordbær, kirsebær og sitrus. Lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Carignan 70% , Vermentino 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.