Hvitvin

Costador Metamorphika Moscat Orange

Duft av appelsinblomst, jasmin, hyllebær. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og friskhet, smak av sitrus, gul stenfrukt, mineraler, lang utgang. Prøv til marokkansk mat som couscous med lam, eller koreansk mat med svin og kimchi, grillede grønnsaker eller indisk curry. Server 8–10 C.

Horeca 311,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Costador Terroirs Med.

Om produsenten

Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.

Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.

Karakteristikk

Duft av appelsinblomst, jasmin, hyllebær. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og friskhet, smak av sitrus, gul stenfrukt, mineraler, lang utgang. Prøv til marokkansk mat som couscous med lam, eller koreansk mat med svin og kimchi, grillede grønnsaker eller indisk curry. Server 8–10 C.

Jordmonn

Leire og kalksten. Vinstokkene er mellom 60 -110 år gamle. Høyde over havet fra 400 til 800 meter.

Område

Vinmarkene til Costador ligger et stenkast unna det historiske slottet Castell de Barberà, i Conca de Barberà-regionen, en time syd for Barcelona. Klimaet er maritimt og vinmarkene ligger fra 400 til 800 meter over havet. Med lavere temperaturer om natten og bris fra havet, får druene en lenger vekstsesong. Det fremmer nyanser, friskhet og lavere alkohol i vinene. Vinmarkene ligger på godt drenert sandholdig kalkbasert jord. Jordsmonnet i Conca de Barberà inneholder en høy andel kalksten – et av områdets viktigste fordeler som vindyrkingssone. Kalkstenens høye porøsitet gjør at den holder på vann, og det er gunstig sett i lys av områdets lave nedbørsmengde. Kalksten er fattig på næring, noe som tvinger vinstokkene til å grave dype, sterke rotsystemer på jakt etter næring. Romerne introduserte vindyrking til dette området i antikken. Som i så mange regioner i Spania, ble vinstokkene forsømt under maurisk styre, men vinkulturen fikk en gjenoppblomstring etter den kristne Reconquista på 800-tallet. Cistercienserordenens klostre spilte en kritisk rolle i vinproduksjonen her i middelalderen, slik de gjorde i forskjellige deler av Catalonia.

Produksjonsmetode

Muscat fra over 60 år gamle vinstokker. Druene høstes for hånd og selekteres 3 ganger. Spontangjæret og 6 måneder skallkontakt på amfora, deretter 6 måneder på brukte franske fat (500 liter). Vinen tappes på flaske uten filtrering eller svovel.

Druetyper

Muscat (Moscatel, Moscato) 100%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6097133
  • Vinmonopol12836901
  • LuktTropisk frukt, sitrus og krydder.
  • SmakTørr, smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • FargeLys gul.
  • ProdusentCostador Terroirs Med.
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr, smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscat (Moscatel, Moscato) 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.