Hvitvin

Costador Metamorphika Macabeu Orange

Duft av appelsinskall, te, grillet sitron, ferske mandler, hvite blomster. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og friskhet, smak av sitrus, appelsin, mineraler, mandler, lang finish.

Horeca 327,72 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 5/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr, frisk, smak av blomster, sitrus og honning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Macabeo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5939426
  • Vinmonopol13900001
  • LuktGul.
  • SmakTørr, frisk, smak av blomster, sitrus og honning.
  • FargeDuft av blomster, sitrus og honning.
  • ProdusentCostador Terroirs Med.
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Costador Terroirs Med.

Om produsenten

Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.

Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.

Karakteristikk

Duft av appelsinskall, te, grillet sitron, ferske mandler, hvite blomster. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og friskhet, smak av sitrus, appelsin, mineraler, mandler, lang finish.

Jordmonn

Leire og kalksten. Vinstokkene er mellom 60 – 110 år gamle. Høyde over havet fra 400 til 800 meter.

Område

Conca de Barberá ligger syd for Barcelona i Catalunya. Middelhavsklima med høy variasjon mellom dagtemperatur og nattemperatur.

Produksjonsmetode

Macabeo fra over 70 år gamle vinstokker. Druene høstes for hånd og selekteres 3 ganger. Spontangjæret og 6 måneder skallkontakt på amfora, deretter 6 måneder på brukte franske fat (500 liter). Vinen tappes på flaske uten filtrering eller svovel.

Druetyper

Macabeo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.