Hvitvin

La Sorga Sorga Blanc

Frisk nese av pære, hagtorn og Granny-Smith epler. Høy fruktkonsentrasjon balansert med høy syre, tydelig mineralitet, lang utgang.

Frankrike

Horeca 290,25 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av modne epler, sitron og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Mauzac 80% , Chardonnay 20%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.53 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5305354
  • Vinmonopolnr10964701
  • LuktGul.
  • SmakSmak av modne epler, sitron og mineraler.
  • FargeAroma av modne epler, sitron og mineraler.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Languedoc-Roussillon
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Frisk nese av pære, hagtorn og Granny-Smith epler. Høy fruktkonsentrasjon balansert med høy syre, tydelig mineralitet, lang utgang.

Jordmonn

Jordsmonn med hovedvekt av avrundede stener i Castelreng (Øvre dalen i Limoux)

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produsjonsmetode

Blend av Yellow Mauzac 80% og Chardonnay 20%, lavt utbytte på 30hl/ha. Håndplukket, selektert, spontanfermentert. Hele klaser av Mauzac gjærer og gjennomgår maserasjon i 60 dager i juicen fra Chardonnay som presses direkte. Lagring på bunnfall i 6 måneder i kar. Ingenting tilsatt. Ufiltrert og usvovlet.

Druetyper

Mauzac 80% , Chardonnay 20%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.