Musserende

La Sorga Petnat Rouge

En nese preget av røde bær, salt sten, sitrusfrukter. I munnen er den veldig forfriskende med høy fruktkonsentrasjon kombinert med livlig syre, lang utgang.

Frankrike

Horeca 343,92 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Ost
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 3/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med røde epler, jordbær og blomster på smak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache % , Grenache Blanc %
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr-
  • Vinmonopolnr11878601
  • LuktRød.
  • SmakTørr og frisk med røde epler, jordbær og blomster på smak.
  • FargeRøde blomster, eple og jordbær.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang-
  • Land, distrikt Frankrike , Languedoc-Roussillon
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

En nese preget av røde bær, salt sten, sitrusfrukter. I munnen er den veldig forfriskende med høy fruktkonsentrasjon kombinert med livlig syre, lang utgang.

Jordmonn

Jordsmonn er kalksteinssand fra vinmark nær Carcassonne.

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produsjonsmetode

Håndplukket, avstilket manuelt, spontangjæret. Grenache Noir og Grenache Blanc fra 41 år gamle stokker. Direkte press. 5 måneder på bunnfall, tapping ved hjelp av tyngdekraften. Degorsjering av produsent. Ingen svovel, ingen filtrering.

Druetyper

Grenache % , Grenache Blanc %

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.