Hvitvin

La Sorga La Montagne Sacree

Aromatisk og elegant orangevin med blend på Grenache blanc og Muscat d’Alexandrie fra Cabrières. Udbytte på 15 HL/HA. Muscat druerne gære i hele klaser i juicen fra Grenache som presses direkte. Macerations tid på 45 dage. Vinen modner på æggeformet sandkrukker i 11 måneder før den tappes på flaske uden filtrering eller so2. Mineralsk og elegant orangevin, med tropisk indslag fra Muscat. Tør og frisk afslutning. Passer flot til fisk, skaldyr og grøntsager.

Frankrike

Horeca 298,69 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Ost
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og saftig med smak av blomster, tropisk frukt og epler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache Blanc 80% , Muscat of Alexandria 20%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5840780
  • Vinmonopol13075301
  • LuktLys gyllen oransje.
  • SmakTørr og saftig med smak av blomster, tropisk frukt og epler.
  • FargeDufter av blomster, tropisk frukt og epler.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Languedoc-Roussillon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Aromatisk og elegant orangevin med blend på Grenache blanc og Muscat d’Alexandrie fra Cabrières. Udbytte på 15 HL/HA. Muscat druerne gære i hele klaser i juicen fra Grenache som presses direkte. Macerations tid på 45 dage. Vinen modner på æggeformet sandkrukker i 11 måneder før den tappes på flaske uden filtrering eller so2. Mineralsk og elegant orangevin, med tropisk indslag fra Muscat. Tør og frisk afslutning. Passer flot til fisk, skaldyr og grøntsager.

Jordmonn

Skifer og ler. Grenache blanc stokkene er 50 år gamle, Muscat d’Alexandrie er 20 år gamle.

Område

Alle druer høstes i forskellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt. Det gør at druerne oftes høstes tidligt for at beholde de friske elementer i vinen.

Druetyper

Grenache Blanc 80% , Muscat of Alexandria 20%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.