Hvitvin

La Sorga Kukuyodel

På duft hvit fersken, sitron, krydder. I munnen er den full av mineralsk friskhet, høy fruktkonsentrasjon, lang utgang.

Frankrike

Horeca 336,04 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 4/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med høy konsentrasjon, god balanse, lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Picpoul 10% , Muscat of Alexandria 10% , Terret (Bourret, Tarret) 80%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6097059
  • Vinmonopolnr11558901
  • LuktGul, uklar.
  • SmakTørr og frisk med høy konsentrasjon, god balanse, lang avslutning.
  • FargeKompleks luft av gul frukt, sitrus og krydder.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Languedoc-Roussillon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

På duft hvit fersken, sitron, krydder. I munnen er den full av mineralsk friskhet, høy fruktkonsentrasjon, lang utgang.

Jordmonn

Leire og kalkstein jordsmonn i Marseillan nær Bassin de Thau. Maritimt klima.

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produsjonsmetode

Blend av Terret Bourret 80%, Picpoul 10% og Muscat d´Alexandria 10%. Håndplukket, selektert, manuell avstilking. Dirkete pressing av Terret Bourett og Picpoul. Muscat d´Alexandria har 40 dagers maserasjon i kar. Vinen blendes og lagres på bunnfall i 6 måneder. Ingenting tilsatt. Usvovlet, ufiltrert.

Druetyper

Picpoul 10% , Muscat of Alexandria 10% , Terret (Bourret, Tarret) 80%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.