Om produsenten
La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.
Karakteristikk
Farge lilla medium, ufiltrert. Duft av solbær, pepper, bacon, sort oliven. Presis solbærfrukt, høy syre, fine tanniner, lang utgang.
Serveres rundt 15 grader. Prøv til viltkjøtt, entrecote, ribs, kjøttgryter, vegetargryter, grillmat. Drikkes også fint alene.
Jordmonn
Jernholdig leire-kalkstein fra vinmarker i Lagrasse (Corbières)
Område
Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.
Produksjonsmetode
Blend laget på 60% Carignan (113 år game stokker), 40% Syrah (40 år game stokker) lavt utbytte 25hl/ha. Håndplukkede druer, spontanfermentert. Maserasjon av hele klaser i 90 dager. Modning i betongfat 1 år, lagring 1 år på flaske.
Ingen svovel, ingen filtrering.
Druetyper
Carignan 60%
, Syrah 40%