
Hvitvin
Karnage Kube
Lys gul, ufiltrert. Duft av gule epler, sitron og blomster. Høy fruktkonsentrasjon balansert med frisk syre, pen lengde. Drikk som aperitif, eller til skalldyr og fisk, cheddar og sveitserost. Server 8-10 C.
Hvitvin
Lys gul, ufiltrert. Duft av gule epler, sitron og blomster. Høy fruktkonsentrasjon balansert med frisk syre, pen lengde. Drikk som aperitif, eller til skalldyr og fisk, cheddar og sveitserost. Server 8-10 C.
Produktinformasjon
Karnage
Karnage er Stéphane Planche, sommelier og eier av den legendariske vinsjappa/baren i Arbois, Les Jardins de St-Vincent,– med seg på dekk har han Charles Dagand tidligere Domaine de LÓctavin.
Sammen kjøper denne forrykende duoen druer fra forskjellige produsenter i Jura og omegn som negocianter, og de lager vinene på Charles vingård nord for Arbois.
Resultatet er rene og levende viner – de er litt ville i nikkersen og alle med uendelig karakter.
Lys gul, ufiltrert. Duft av gule epler, sitron og blomster. Høy fruktkonsentrasjon balansert med frisk syre, pen lengde. Drikk som aperitif, eller til skalldyr og fisk, cheddar og sveitserost. Server 8-10 C.
Grenache Gris og Noir fra Vincent Lafage, Canet en Roussillon, P.O. Grenache Blanc fra David Caër, Aspiran, Hérault. Leire, kalksten.
Bortgjemt mellom grønne åskammer og en times kjøretur rett øst fra Burgunds Côte d'Or, ligger den minste franske vinregionen: Jura – kjent for eventyrlige viner, comté-ost, og huset til Louis Pasteur. Vinmarkene i Jura som ligger i høydedragene har et terroir som ligner på Burgund, med kalkstein fra juratiden (200-145 millioner år siden). Deler av Jura har også et særegent jordsmonn fra trias-perioden (enda lenger tilbake i tid enn juratiden, 250-200 millioner år siden), og trias-leire kan gi spennende vin med hint av røyk og mineraler.
Håndplukkede druer, 40% Grenache Gris, 40 % Grenache Noir, 20 % Grenache Blanc. Grenache Noir presses direkte. De resterende druene tilsettes i juicen i hele klaser, med 10 dagers maserasjon. Denne teknikken kalles ´trampette´ og er en form for karbonmaserasjon, da de hele druene ikke får oksygen og spontangjærer innenfra. Ren vin, ingenting legges til. Usvovlet. Høstet 9. august 2022, tappes torsdag 9. desember 2022.
Grenache 40% , Grenache Blanc 20% , Grenache Gris 40%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.