Rødvin

Jordi Llorens Si Si Macabeu

Lys rødvin, mørk rosé ? Vinen er lavet af økologisk dyrket Macabeu og Parellada. Druerne høstes for hånd, starter gæring med maceration cabonnic og filtreres så igennem drueskin fra Grenache og Syrah. Derfra fargen, og lidt smag! Vinen ligger 6 måneder på amfora før den tappes på flaske uden filtrering eller so2. Relativ reduktiv ved åbning, trænger dekantering og luft. I bunden ligger masse røde bær og venter. Drikkevindue 0-4 timer. Herlig vin alene i solen. Moderater tanniner så passer fint til hvid fisk. Godt til pizza og grillede grøntsager. Serveres bedst mellem 12-14 grader.

Spania

Horeca 231,17 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 4/12 Garvestoffer
  • 5/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr, frisk og lys. Smak av epler, sitrus jordbær og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Macabeo 50% , Parellada 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5806211
  • Vinmonopol13324401
  • LuktRosa.
  • SmakTørr, frisk og lys. Smak av epler, sitrus jordbær og krydder.
  • FargeEpler, jordbær og krydder.
  • ProdusentJordi llorens
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Jordi llorens

Om produsenten

Jordi Llorens startede med at lave vin i 2008 fra 15 HA. Før det har familien dyrket druer og solgt til lokale cooperativer. Vinmarkerne ligger 600 meter over havet og dyrkes biodynamisk. Det gir en vin stil med lavt alkohol, høj syre og flot balance med modne aromaer. Total produktionen ligger på ca 8000 flasker i året.

Karakteristikk

Lys rødvin, mørk rosé ? Vinen er lavet af økologisk dyrket Macabeu og Parellada. Druerne høstes for hånd, starter gæring med maceration cabonnic og filtreres så igennem drueskin fra Grenache og Syrah. Derfra fargen, og lidt smag! Vinen ligger 6 måneder på amfora før den tappes på flaske uden filtrering eller so2. Relativ reduktiv ved åbning, trænger dekantering og luft. I bunden ligger masse røde bær og venter. Drikkevindue 0-4 timer. Herlig vin alene i solen. Moderater tanniner så passer fint til hvid fisk. Godt til pizza og grillede grøntsager. Serveres bedst mellem 12-14 grader.

Jordmonn

Kalksten, ler og sten

Område

Conca de Barberà ligger i Catalunya syd for Barcelona. Klimaet er maritimt og vinmarkerne ligger højt over havet hvilket gir en lang vækst sesong og lavt alkohol.

Produksjonsmetode

Carbonic maceration på Macabeo og Parellada. Vinen filtreres gjennom drueskall fra Grenache og Syrah, som da gir farge og smak.

Druetyper

Macabeo 50% , Parellada 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.