Hvitvin

Gut Oggau Edmund

Lys gul med orangeskjær, ufiltrert. På nesen epler, sitrus, krydder. Fin frukt balansert med en god syrestruktur. Lang finale.

Horeca 743,72 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og kompleks smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6130405
  • Vinmonopol13714301
  • LuktGul.
  • SmakTørr og kompleks smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • FargeAroma av sitrus, tropisk frukt og krydder.
  • ProdusentGut Oggau
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Østerrike , Burgenland
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Gut Oggau

Om produsenten

Eduard Tscheppe og Stephanie Eselböck startede i 2007 Gut Oggau i byen Oggau, Burgenland i Østrig.

I dag omfatter huset 17 ha med druer certifiseret biodynamisk af Demeter. Alle billederne af menneskerne på etiketten er fiktive.

Familie stamtræet består af følgende: Bedsteforældre: Mechtchild og Bertholdi (begge er enkelt vinmarks vine) Forældre: Joschuari, Emmeram, Timotheus og Josephine. Druerne kommer fra skråninger med høj soleksponering som gir en højere modning og kraftige vine. Børn: Atanasius, Theodora og Winifred.

Karakteristikk

Lys gul med orangeskjær, ufiltrert. På nesen epler, sitrus, krydder. Fin frukt balansert med en god syrestruktur. Lang finale.

Jordmonn

Kalk og grus.

Område

Byen Oggau ligger i regionen Burgenland vest for innsjøen Neusidlesee sørøst i Østerrike mot grensen til Ungarn. Innsjøen fungerer som en radiator og gir mildere somre og vintre i et ellers kontinentalt klima.

Produksjonsmetode

Biodynamisk, håndplukket, over 55 år gamle vinstokker. Avstilket og 2 uker skallkontakt, presset skånsomt før spontanfermentering på store gamle fat. Vinen lagres 18 måneder på brukte store fat. Flasket uten filtrering eller svovel. Ingenting tilsatt.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.