Hvitvin

Costador Metamorphika Xarello Orange

Orange, ufiltrert. Duft av mandarin, appelsinskall og bergamot. Rund munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og friskhet. Smak av aprikos, blomster, melon. Lang konsentrert utgang.

Horeca 328,23 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr smak av sitrus, epler og tropisk frukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Xarel·lo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6087498
  • Vinmonopol14726801
  • LuktGul.
  • SmakTørr smak av sitrus, epler og tropisk frukt.
  • FargeDuft av sitrus, epler og tropisk frukt.
  • ProdusentCostador Terroirs Med.
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgTilleggsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Costador Terroirs Med.

Om produsenten

Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.

Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.

Karakteristikk

Orange, ufiltrert. Duft av mandarin, appelsinskall og bergamot. Rund munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og friskhet. Smak av aprikos, blomster, melon. Lang konsentrert utgang.

Jordmonn

Skifer, leire og kalksten. Vinstokkene er gamle, mellom 60-110 år. Høyde over havet fra 400 til 800 meter.

Område

Conca de Barberá ligger syd for Barcelona i Catalunya. Middelhavsklima med høy variasjon mellom dagstemperatur og nattemperatur.

Produksjonsmetode

Xarello fra over 70 år gamle økologisk dyrkede vinstokker, 2 parseller. Druene høstes for hånd og selekteres 3 ganger. Spontangjæring 80% hele klaser med 10-12 ukers skallkontakt på spansk amfora (tinaja), videre lagring på tinajas av ulike størrelser på bunnfall – ukentlig batonnage. Vinen tappes på flaske uten filtrering eller svovel.

Druetyper

Xarel·lo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.