
Hvitvin
Costador Metamorphika Chenin
Lys gul, ufiltrert. Kompleks duft av lime, voks, sitronskall. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og frisket, smak av bakt sitron, cantaloupe melon, epler, lang utgang.
Hvitvin
Lys gul, ufiltrert. Kompleks duft av lime, voks, sitronskall. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og frisket, smak av bakt sitron, cantaloupe melon, epler, lang utgang.
Om produktet
Opprinnelse
Produktinformasjon
Costador Terroirs Med.
Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.
Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.
Lys gul, ufiltrert. Kompleks duft av lime, voks, sitronskall. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon og frisket, smak av bakt sitron, cantaloupe melon, epler, lang utgang.
Leire og kalksten. Vinstokkene er 62 år gamle. Høyde over havet fra 400 til 800 meter.
Conca de Barberá ligger syd for Barcelona i Catalunya. Middelhavsklima med høy variasjon mellom dagtemperatur og nattemperatur.
Økologisk dyrket Chenin Blanc (62 år gamle vinstokker) Druene høstes for hånd og selekteres 3 ganger. 1 ukes skallkontakt på amfora, deretter spontangjæring 3-4 uker på gamle franske fat (500 liter), vinen ligger 5-6 måneder på gamle fat med bunnfall, og produsenten gjør noe battonage. Vinen tappes på flaske uten filtrering eller svovel.
Chenin Blanc 100%
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.