Produsent
Costador Terroirs Med.
Om produsenten
Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.
Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.
Karakteristikk
100 procent økologisk Trepat. Druerne høstes for hånd og selekteres 3 gange før fermenteringen starter. Aromaer mod røde epler, kirsebær, solbær med en jordlig undertone mod ler. Medium tannin. Lang koncentreret udgang. Ren og flot hele vejen. Spontangæring efterfulgt af 4 måneders maceration med 30 procent stilke. Modning i Tinajas (spanske amfora krukker) før vinen tappes på flaske uden filtrering eller so2. Flot vin til lam, vilt og biff, men også til pizza eller gryde retter.
Jordmonn
Skifer, ler og kalksten
Område
Conca de Barberá ligger syd for Barcelona i Catalunya. Middelhavs klima med høj variation mellem dags temperatur og natte temperatur.