Musserende

Celler Jan Vidal Vita Vivet Pet Nat 2021

Duft av sitrus, hvite blomster, grønne epler, ostekant. Frisk delikat munnfølelse, fin balanse mellom fruktkonsentrasjon og en frisk mineralsk avslutning med delikate bobler. Prøv som aperitiff, og gjerne sammen med retter med grønne elementer, hvit & rød fisk, skalldyr evt. spekeskinke, oster.

Horeca 175,92 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 4/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med smak av sitrus, epler og blomster.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Xarel·lo 50% , Macabeo 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Syre 0.46 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr6018055
  • Vinmonopol13936101
  • LuktUklar, gul.
  • SmakTørr og frisk med smak av sitrus, epler og blomster.
  • FargeDuft av sitrus, epler og blomster.
  • ProdusentCeller Jan Vidal
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Celler Jan Vidal

Om produsenten

Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.

Karakteristikk

Duft av sitrus, hvite blomster, grønne epler, ostekant. Frisk delikat munnfølelse, fin balanse mellom fruktkonsentrasjon og en frisk mineralsk avslutning med delikate bobler. Prøv som aperitiff, og gjerne sammen med retter med grønne elementer, hvit & rød fisk, skalldyr evt. spekeskinke, oster.

Jordmonn

Vinmarkene ligger sentralt i Penedès 150 meter over havet. Jordsmonnet er dominert av sand, leire og sten.

Område

Penedès er et relativt flatt og maritimt område som ligger mellom Barcelona og Tarragona. Området er delt inn i 3 underområder hhv. Penedès Superior, Penedès Marítim og Penedès Central.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, presset, delvis alkogjæret i ståltank, 2. gangsgjæring i flaske.

Druetyper

Xarel·lo 50% , Macabeo 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.