Produsent
Celler Jan Vidal
Om produsenten
Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.
Karakteristikk
Duft av sitrus, hvite blomster, grønne epler, ostekant. Frisk delikat munnfølelse, fin balanse mellom fruktkonsentrasjon og en frisk mineralsk avslutning med delikate bobler.
Prøv som aperitiff, og gjerne sammen med retter med grønne elementer, hvit & rød fisk, skalldyr evt. spekeskinke, oster.
Jordmonn
Vinmarkene ligger sentralt i Penedès 150 meter over havet. Jordsmonnet er dominert av sand, leire og sten.
Område
Penedès er et relativt flatt og maritimt område som ligger mellom Barcelona og Tarragona. Området er delt inn i 3 underområder hhv. Penedès Superior, Penedès Marítim og Penedès Central.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, presset, delvis alkogjæret i ståltank, 2. gangsgjæring i flaske. En liten dose svovel for en trygg seilas.
Druetyper
Xarel·lo 50%
, Macabeo 50%