Rødvin

Axel Prufer Les Temps Des Cerises Fou Du Roi

Lys rubinrød, ufiltrert. Kjølige kirsebær, røde bær. Pen frukt, medium finkornede tanniner, livlig syre og lang utgang. Anbefales å drikkes rundt 14 grader. Prøv til svin, and, vilt, boeuf bourguignon, sopprisotto eller helt alene.

Frankrike

Horeca 239,61 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Ost
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 5/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og saftig med lette tanniner og røde bær på smak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache 20% , Mourvèdre 40% , Syrah 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.8%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6130306
  • Vinmonopol13452301
  • LuktUklar, lys rød.
  • SmakTørr og saftig med lette tanniner og røde bær på smak.
  • FargeDuft av kirsebær, jordbær, skogbunn og lær.
  • ProdusentAxel Prufer
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Languedoc-Roussillon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Axel Prufer

Om produsenten

Axel Prüfer, opprinnelig fra Tyskland, reiste til Frankrike som ung mann for å etablere seg som vinmaker. Han bor i Languedoc nord for Bezieres, litt over en time fra Montpellier.

Vinmarkene er isolert i en skog som beskytter mot potensielle kjemikalier fra naboer.

Vinifiseringen er naturlig med stor vekt på karbonmaserasjon og druematerialet er typisk sørfransk av kjente og mindre kjente varianter som Cinsault, Syrah, Carignan, Aramon og Muscat. Tankene er av stål eller glassfiber og resultatet er ren druefrukt på flaske, gjerne med moderat alkohol – avhengig av årgang.

Alle viner anbefales å drikkes rundt 14 grader. Langvarig lagring bør ikke overstige 16 grader. Aromaer av snille firbente skapninger kan oppleves rett etter tapping og transport. Flasker kan stå i 6-12 måneder før de konsumeres for den beste opplevelsen.

Karakteristikk

Lys rubinrød, ufiltrert. Kjølige kirsebær, røde bær. Pen frukt, medium finkornede tanniner, livlig syre og lang utgang. Anbefales å drikkes rundt 14 grader. Prøv til svin, and, vilt, boeuf bourguignon, sopprisotto eller helt alene.

Jordmonn

Sten, leire, sand og kalk.

Område

Klimaet er varmt og maritimt. Dette gjør at druene ofte høstes tidlig for å beholde de friske elementene i vinen. Axel Prüfer dyrker 8,5 hektar med vinstokker i La Tour-sur-Orb i Languedoc i Sør-Frankrike.

Produksjonsmetode

Høstes for hånd, karbonmaserasjon 15 dager, forsiktig pressing. Lagring i glassfiber tanker. Tappes uten SO2 eller filtrering.

Druetyper

Grenache 20% , Mourvèdre 40% , Syrah 40%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.