Produsent
Le Temps Des Cerises
Om produsenten
Axel Prüfer, opprinnelig fra Tyskland, reiste til Frankrike som ung mann for å etablere seg som vinmaker. Han bor i Languedoc nord for Bezieres, litt over en time fra Montpellier.
Vinmarkene er isolert i en skog som beskytter mot potensielle kjemikalier fra naboer.
Vinifiseringen er naturlig med stor vekt på karbonmaserasjon og druematerialet er typisk sørfransk av kjente og mindre kjente varianter som Cinsault, Syrah, Carignan, Aramon og Muscat. Tankene er av stål eller glassfiber og resultatet er ren druefrukt på flaske, gjerne med moderat alkohol – avhengig av årgang.
Alle viner anbefales å drikkes rundt 14 grader. Langvarig lagring bør ikke overstige 16 grader. Aromaer av snille firbente skapninger kan oppleves rett etter tapping og transport. Flasker kan stå i 6-12 måneder før de konsumeres for den beste opplevelsen.
Karakteristikk
Lys rubinrød, ufiltrert. Kjølige kirsebær, røde bær. Pen frukt, medium finkornede tanniner, livlig syre og lang utgang. Anbefales å drikkes rundt 14 grader. Prøv til svin, and, vilt, boeuf bourguignon, sopprisotto eller helt alene.
Jordmonn
Sten, leire, sand og kalk.
Område
Klimaet er varmt og maritimt. Dette gjør at druene ofte høstes tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.
Axel Prüfer dyrker 8,5 hektar med vinstokker i La Tour-sur-Orb i Languedoc i Sør-Frankrike.
Produksjonsmetode
Høstes for hånd, karbonmaserasjon 15 dager, forsiktig pressing. Lagring i glassfiber tanker. Tappes uten SO2 eller filtrering.
Druetyper
Grenache 20%
, Mourvèdre 40%
, Syrah 40%