Om produsenten
Kallet til et land, Valpolicella, og dets eksepsjonelle viner som har vunnet over entusiaster og kjennere over hele verden. Essensen av disse åsene er i dens vingårder, i dens crus og i de tusen uttrykkene til druene. Valpolicella betyr mangfoldet, rikdommen og tradisjonen til noen av de mest ettertraktede og ettertraktede vinene i verden.
Vivaldi Wines er et selskap eiet av Cantina Sociale Valpolicella Negrar.
Karakteristikk
Farge: rubinrød, tett og kompakt. På nesen: stor intensitet og utholdenhet, eterisk, fruktig med hint av kirsebær og tørkede svisker, tørkede blomster, søtt krydret. Smak: fyldig og bestemt glatt, kontrapunkt av fløyelsmyke tanniner.
Jordmonn
Jordsmonn: Variert, silt-leire, delviskalkrik og delvis på eocene mergel. Gressvoller mellom vinstokker. Dreningssystem Pergoletta Doppia
Område
Sted: Valpolicella DOC-området. Høyde: 150-350 meter over havet. Alder på vinstokker i produksjon: 15-25 år. Knopper per vinstokk: 18.Tetthet: 3.300-3.500 per hektar. Avling per hektar: 44 hl.
Produksjonsmetode
Manuell høsting og tørking av druer frem til februar. Fermentering ved en temperatur fra 12 til 23 °C. Sakte maserasjon i 30 dager (hvorav 12 kalde). Full malolaktisk gjæring. Lagring på fat og deretter på flaske. Stabilisering: naturlig.
Druetyper
Corvina 70%
, Corvinone 15%
, Rondinella 15%