Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
Dyp rubinrød farge. Nydelig, intens duft av moreller, solbær og tørket frukt med hint avkaffe, lær, vanilje, mandler, krydder og sjokolade. Flott fylde, fin fruktighet, myketanniner, samt god balanse og syre. Lang ettersmak.
Område
Valpantena, nordøst om Verona
Produksjonsmetode
Druene er nøye utvalgt og høstet i midten av september og lagt ned for å tørke på tørkeloftet i ca 3 måneder. Her mister druene ca 25-30% av vekten, og blir mer konsentrert. Etter pressing i midten av januar starter alkoholgjæringen i stålkar, for rundt 25-30 dager ved kontrollert temperatur. Når er ferdig gjæret overføres vinen til franske eikefat hvor den malolaktiske gjæringen finner sted
gir mykhet til vinen.
Druetyper
Corvina 70%
, Corvinone 10%
, Rondinella 20%