Om produsenten
Vi ønsket sterkt Codice Vino, et prosjekt som oppfyller vårt ønske om å bidra enda mer og gjøre Abruzzo gjenkjennelig. Våre viner er designet for å gi en presis identitet til folket og vingårdene. Basert på dette prinsippet har Codice Vino aziende agricole S.r.l. har implementert produksjonsprosesser som ble finjustert i vingården av professor Attilio Scienza, og i kjelleren av enologen Riccardo Cotarella.
Karakteristikk
Intens ugjennomtrengelig rød farge Denne vinen avslører sin balsamiske aroma av krydder, bjørnebær og plomme. I munnen dominerer kirsebær og plomme, for deretter gi noter av tobakk og nellik. Syren er opprettholdt av tanninene og den glatte kroppen, dette gir en rik smaksopplevelse og sikrer en lang finish. Passer til: Forretter med sopp, trøffel og saftige sauser. Ideell med stekt lam, Salamier/ spekemat og krydret ost. Det er også appetittvekkende med vanlig sjokolade. Alkohol 14,5% - Sukker 2,5 g/l - Serveres på 16-18°C
Jordmonn
Leirjord i en høyde på omtrent 200 moh
Område
ABRUZZO - Chieti - Denominazione di Origine Protetta
Produksjonsmetode
Druene er valgt fra vingårder som ligger i svært egnede områder og er gjennomsnittlig 30 år gamle. Druene høstes for hånd i små kasser på 15 kg for å bevare deres integritet. Druene blir umiddelbart etter avstilkning ført til selekteringsbord der forsiktige og nøysomme hender gjør at druer med mangler elimineres. Etter valget fortsetter vi med en lett pressing av druene og alltid gjennom belter (alle transportoperasjoner utføres uten bruk av pumper for å sikre maksimal integritet av drueskallet). Skallet fjernes fra musten i rustfrie ståltanker, og deretter lagers vinen i 220-liters eikefat (biter), der malolaktisk gjæring foregår.
Druetyper
Montepulciano 100%