Om produsenten
Vi ønsket sterkt Codice Vino, et prosjekt som oppfyller vårt ønske om å bidra enda mer og gjøre Abruzzo gjenkjennelig. Våre viner er designet for å gi en presis identitet til folket og vingårdene. Basert på dette prinsippet har Codice Vino aziende agricole S.r.l. har implementert produksjonsprosesser som ble finjustert i vingården av professor Attilio Scienza, og i kjelleren av enologen Riccardo Cotarella.
Karakteristikk
Strågul med grønlige toner. Mango, grapefrukt, hvit fersken, ananas, lavendel, salvie og basilikum dominerer i bouquen til denne Pecorinoen. Den er behagelig myk mot ganen, med sin smak og kropp balansert i balanse. Noter av sitrusaktig frukt som viker for mango og grapefrukt. Den gode syren gir liv til smaken, og fremhever en sanseintensitet som balanserer alkoholens varme. Passer til: Ideell med sjømat, skalldyr og rå fisk. Utmerket med hors d'oeuvre, delikate retter og hvitt kjøtt. Alkohol 13% - Sukker 1 g/l - Serveres på 10-12°C
Jordmonn
180 moh med sand og lagdelt leire
Område
ABRUZZO - Chieti - Denominazione di Origine Protetta
Produksjonsmetode
20 år gamle vinstokker. Pecorino blir høstet i små kasser og avstilket i små partier ved hjelp av moderne systemer. De perfekte hele druene fraktes i tunneler der temperaturen synker til 4 ° C, deretter inne i pressen hvor de er kontakt i omtrent 8 timer med skallet. Foredling foregår videre i rustfrie ståltanker, 20% av vinen ved 1/3 av gjæringen overføres til barrique der den avslutter den alkoholiske gjæringen.