
Musserende
Tillingham Col
Lett gyllen og noe uklar.Aroma av bakte epler med frisk syre og en tørr avslutning. Prøv som tørsteslukker eller med enkle retter av skalldyr eller tapas.
Storbritannia
Musserende
Lett gyllen og noe uklar.Aroma av bakte epler med frisk syre og en tørr avslutning. Prøv som tørsteslukker eller med enkle retter av skalldyr eller tapas.
Storbritannia
Produktinformasjon
Tillingham Wines
Tillingham holder til i East Sussex og er den siste tilveksten av svært spennende vinprodusenter fra England.
Eier, vinmaker og gründer Ben Walgate vokste opp i en familie hvor dagene bestod av restaurant -& hotelldrift. Etter lang fartstid i restaurantyrket fullførte Ben sin businessutdannelse, og hadde da blant annet skissert ut en langsiktig plan for en selvforsynt eiendom med restaurant og overnatting, samt med tilhørende vinmarker
Etter flere år som sjef hos en av de ledende produsentene av musserende vin kom Ben over den relativt forlatte eiendommen Tillingham halvannen times togtur sørøst fro London.Tillingham har jordbrukshistorikk tilbake til 1300-tallet, og Ben så med en gang potensialet for vinmarker i det perfekt kuperte landskapet som omkranset bygningene.
Den gamle stallen ble modernisert og gjort om til et vineri, og kontrakter med druebønder i nærområdet ble inngått. De første vinmarkene ble også plantet på eiendommen.De første vinene til Tillingham ble produsert så sent som i 2017, og fra årgang 2018 har vinene vært tilgjengelig i Norge. Fra årgang 2020 produserer Tillingham også viner fra sine egne dyrkede druer.
Vinene produseres så naturlig som mulig. Det sprayes ikke i vinmark, ingen unødvendige tilsetningsstoffer tilføres vinen og vinene tappes med minimale svovelverdier
Lett gyllen og noe uklar.Aroma av bakte epler med frisk syre og en tørr avslutning. Prøv som tørsteslukker eller med enkle retter av skalldyr eller tapas.
Fra kalk -& leirholdige vinmarker, plantetetthet på 4000 planter per hektar.
Sussex har historie for vinproduksjon i over 2000 år, men den nå mer modernevinproduksjonen daterer seg tilbake til begynnelsen av 70-tallet. De fleste av vinmarkene i Sussex er plantet sørvendt for best mulig soleksponering.
Håndplukkede druer som gjærer natrulig i separate beholdere.Pinot noir og chardonnay presses direkte som hele drueklaser og gjærer i ståltank. Pinot meunier er presset som hele drueklaser og gjærer i qvevri. Auxerrois er hovedsakelig presset som hele drueklaser og gjæret i ståltank, samt en liten del gjærer med en dags skallkontakt før den presses over i qvervi. Etter endt alkoholdgæring blandes alle komponentene i ståltank med minimale mengder svovel tilsatt, og videre flaskes vinen med 8 g/l tilsatt sukker. Dette gjør at vinen får en annengangsgjæring på flaske, og vinen blir lett perlende. 6400 flasker produsert.
Chardonnay 40% , Pinot Meunier 10% , Pinot Noir 50%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.