Om produsenten
Radford Dale - Raffinert fra Stellenbosch.Ved foten av det ikoniske Helderberg-fjellet i det sørlige Stellenbosch etablerte Alex Dale sitt vineri tilbake i 1998, og valgte å tråkke sin egen sti på jakt etter gode vinmarker med eldre vinstokker med riktig druetype på riktig jordsmonn.
Filosofien er å bruke det beste fra alle skoleretninger: Moderne teknologi blandet med historisk innsikt, og å hjelpe vinmarkene til å drive så naturlig som mulig ved hjelp av økologisk -& biodynamisk tankegang.
Druene kommer fra vinmarker som ikke blir vannet eller sprayet og dermed har fått dype røtter gjennom sin lange levetid. Druene kan derfor plukkes relativt tidlig når de er fysiologisk moden og produserer viner med lav PH, god friskhet og moderat alkohol. Produsenten er WIETA-sertifisert og har sertifisering for bærekraftig landbruk.
Karakteristikk
Flott lys farge med duft av røde hagebær og skogsbær. I munnen er vinen delikat med en god fruktsødme og en elegant avslutning. Nytes best lett avkjølt som tørsteslukker eller til lette retter av fisk, lyst kjøtt og salater.
Jordmonn
Fra to vinmarker i det nordlige Stellenbosch med granittholdig jordsmonn. Vinmarkene er plantet sørøst-vendt i 1997.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller. I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Sentrale Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol. I de nordlige delene har man mer granittholdig jordsmonn, og man får igjen en lysere stil på vinene.
Produksjonsmetode
Hele drueklaser gjærer naturlig som maceration carbonique. Videre lagring på ståltanker hvor vinen gjennomgår malolaktisk gjæring. 60 mg/l So2 tilsettes etter malo, og vinen modner videre på samme fat før den tappes ufiltrert uten ytterligere tilsatt svovel etter 6 måneder.