Musserende

Mas Candi Segunyola Brut Nature

Flott duft av sitrus, mandler og epler. I munnen har vinen ørsmå bobler som gir en kremete munnfølelse med innslag av gule -& røde epler. Vinen avslutter friskt og tørt, og vil fungre ypperlige som tørsteslukker eller sammen med tapasretter eller fisk -& skalldyr.

Spania

Horeca 214,29 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fokusert og litt utviklet preg av sitrus og gult eple, bakverk, litt urter og krydder. Myk brus.
  • Xarel·lo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5650924
  • Vinmonopolnr12266801
  • LuktMiddels dyp gul.
  • SmakFokusert og litt utviklet preg av sitrus og gult eple, bakverk, litt urter og krydder. Myk brus.
  • FargeLitt utviklet aroma av modne epler og kjeks, litt blomst, honning og krydder.
  • ProdusentMas Candi
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Mas Candi

Om produsenten

Celler Mas Candi ble stiftet i 2005 av vennene Ramón Jané og konen Mercé Cuscó Pujol, Toni Carbo og hans fetter Ramon Galimany.

Med hver sin vinmark som hadde vært i familienes eie over generasjoner produserte de én musserende vin sammen, og har nå totalt 55 hektar med økologisk sertifiserte vinmarker rett ved siden av nasjonalparken Massis del Garraf i det høytliggende Penedes.

De har meldt seg ut av foreningen for å produsere DO Cava da de var uening i hvordan de store aktørene stod for dårlig jordbruk og dikterte retningslinjer, og regnes nå som en av de beste produsentene av musserende viner i området.

Siden 2012 har Toni Carbo også produsert viner sammen med sin kone Anna under etiketten Celler La Salada.

Karakteristikk

Flott duft av sitrus, mandler og epler. I munnen har vinen ørsmå bobler som gir en kremete munnfølelse med innslag av gule -& røde epler. Vinen avslutter friskt og tørt, og vil fungre ypperlige som tørsteslukker eller sammen med tapasretter eller fisk -& skalldyr.

Jordmonn

Vinmark plantet i 1955 på kalk -& fossilholdig jordsmonn - Argilo-calcaire.

Område

Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer fra sertifisert økologisk vinmark plantet i 1955. Druene presses som hele drueklaser og gjærer naturlig i ståltank. Vinen ligger 6 måneder på bunnfall før degorgering, og videre modning på flaske i minimum 4 år. Vinen er Brut Nature og er kun tilsatt minimale mengder svovel etter fullført alkoholgjæring og ved degorgering. Total svovel er likevel under 30 mg/l hvor 4mg/l er fri svovel. Syre 6,08 g/l, sukker 0,48 g/l, ph 3,3.

Druetyper

Xarel·lo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.