Karakteristikk
Flott duft av sitrus, mandler og epler. I munnen har vinen ørsmå bobler som gir en kremete munnfølelse med innslag av gule -& røde epler. Vinen avslutter friskt og tørt, og vil fungre ypperlige som tørsteslukker eller sammen med tapasretter eller fisk -& skalldyr.
Jordmonn
Vinmark plantet i 1955 på kalk -& fossilholdig jordsmonn - Argilo-calcaire.
Område
Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer fra sertifisert økologisk vinmark plantet i 1955. Druene presses som hele drueklaser og gjærer naturlig i ståltank. Vinen ligger 6 måneder på bunnfall før degorgering, og videre modning på flaske i minimum 4 år. Vinen er Brut Nature og er kun tilsatt minimale mengder svovel etter fullført alkoholgjæring og ved degorgering. Total svovel er likevel under 30 mg/l hvor 4mg/l er fri svovel. Syre 6,08 g/l, sukker 0,48 g/l, ph 3,3.