Rødvin

Lectores Vini Pomagrana

Lys rød med duft av granateple og lyse hagebær. I munnen er vinen svært leskende med innslag av modne bær. Nytes best avkjølt som tørsteslukker eller sammen med enkle retter av pasta, tapes eller pizza.Tenk gamay, men bare lysere...

Spania

Horeca 197,43 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 5/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av røde bær og sitrus.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Trepat 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5412721
  • Vinmonopolnr11224401
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av røde bær og sitrus.
  • FargeDuft av røde bær og granateple.
  • ProdusentLectores Vini
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Lectores Vini

Om produsenten

Fredi Torres er oppvokst hos en fiskerfamilie i Galicia, og gjorde en stor internasjonal karriere som DJ i mange år. Han studerte så vinsmaking i Sveits, og gjorde så vinmakingsarbeid i burgund,Sør-Afrika, Argentina og i Priorat. Han har nå forskjellige prosjekter gående i Ribeira Sacra, Conca de Barbera, Montsant og Priorat. Vinmakingsstilen er svært elegant hvor hver enkelt vin har et unikt preg.

Karakteristikk

Lys rød med duft av granateple og lyse hagebær. I munnen er vinen svært leskende med innslag av modne bær. Nytes best avkjølt som tørsteslukker eller sammen med enkle retter av pasta, tapes eller pizza.Tenk gamay, men bare lysere...

Jordmonn

Fra skrint jordsmonn av limestone med innslag av skifer.

Område

Conca de Barbera ligger sentralt i Catalonia, cirka 45 minutters kjøring nord for Barcelona. Historisk var området det første i spania som stiftet kooperativer etter phylloxera-lusens herjinger, og har derfor i nyere tid vært omtalt som et område med høy produksjon hvor pris har vært viktigere enn kvalitet. Produsenter med kvalitetsfokus har de siste årene fattet interesse for området som har nærmest ideelle forhold for å produsere vin fra økologiske driftede vinmarker.

Produsjonsmetode

Håndplukket, avstilkes, gjærer naturlig som hele bær. Presses etter 7 dagers skallkontakt direkte over i ståltanker.

Druetyper

Trepat 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.