Karakteristikk
En unik vin med overrasker de fleste pinotage-skeptikerne. Vinen viser klare, flotte toner av rødfrukt og bær, og i munnen er den frisk med god struktur og en leskende avslutning. Nytes best lett avkjølt, og vil passe bra sammen med lettere retter som har vært på grillen, lyst kjøtt og retter med litt jordlige/bitre elementer som trenger litt fruktsødme for å balansere.
Jordmonn
Fra vinstokker plantet på granittholdig jordsmonn på Bottlary Hills mellom 2006-2014. Vinstokkene vannes ikke og produserer relativt små pinotage-druer med god friskhet.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller. I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer som feks pinotage. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol
Produksjonsmetode
Dette er de første pinotagedruene som håndplukkes på eiendommen, og vinen gjærer med biodynamisk gjær og presses svært forsiktig som hele drueklaser kun 3 dager etter innhøsting. Vinen fullfører alkoholisk og malolaktisk gjæring i ståltank før den overføres til gamle 500-liters fat for videre modning. Etter 10 måneder tappes vinen ufiltrert.