Karakteristikk
Flott vin med druetypisk karakter av mørke bær og pepper. I munnen viser vinen god fruktkonsentrasjon med innslag av modne bær og avslutter svært leskende. Nytes best lett avkjølt og kan med fordel få et lite opphold i karaffel før servering.
Jordmonn
Fra en vinmark plantet som bush vines i 2000 på en kobinasjon av blå og brun skifer. Jordsmonnet er svært kompakt og skrint, og hver vinplante produserer derfor svært lite druer. Druene har dermed en enorm konsentrasjon i kombinasjon med høy friskhet.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer hvor 75% av druene avstilkes og 25% av druene er hele drueklaser. Druene gjærer naturlig i betongtanker og presses i tradisjonell Basket Press etter endt alkoholgjæring etter cirka 28 dager. Vinen modner videre i 18 måneder i gamle 2500-liters Foudre før den tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier