Produsent
Zorzal Vineyards & Winery
Om produsenten
Vinhuset Zorzal holder til ved foten av Andesfjellene i 1350 meters høyde, i regiogen Gualtallary, like utenfor byen Tupungato, Mendoza.
Zorzal ble etablert av brødrene Gerard, Matias og vinmakeren Juan Pablo Michelini sammen med investorer. De lanserte sin første årgang i 2008 og har på få år blitt en markant produsent i Argentina og er kjent for sin eksperimenteringsvilje og naturlige filosofi.
Eiendommen er på nærmere 70 hektar og besitter noen av de høyeste beliggende vinmarkene i Mendoza. Høyden bringer lavere temperaturer og dermed lengre modningstid for druene distriktet Mendoza i Argentina. Her oppe i høyden er dagene varme, nettene kalde og klimaet tørt. Det gir smaksrike viner med stor friskhet. Zorzal lager vinene på mest mulig naturlig måte uten unødige inngrep i prosessene, verken i vinmark eller kjeller.
Karakteristikk
Gulgrønn briljant farge. Intenst preg av stein, moden gul og grønn frukt, ferske urter. Stor og flott frukt med fin friskhet, fin tørrhet, stofflig lang ettersmak. Prøv til skalldyr og fisk med god saus, kylling og vegetarretter.
Jordmonn
Fra to ulike vinmarker i hhv Gualtallary på 1.450 moh og fra Tupungato, på 1.200 moh på sand, stein og kalkholdig jordsmonn.
Område
Gualtallary er et fantastisk vinområde beliggende i den vester delen av Mendoza, ved foten av Andes fjellene. Vinmarkene ligger på mellom 1200-1600 moh og her er jordsmonnet alluvialt, sandholdig med en del elveavsetninger med store kalkforekomster.
Produksjonsmetode
Håndhøset, avstilket, presset og spontanfermentert i betongegg. Modning på lees i egg i 5 md.
Druetyper
Sauvignon Blanc 100%