Produsent
Vale de Capucha
Om produsenten
Vale de Capucha drives av femte generasjons vinmaker Pedro Marques. Siden Pedro overtok ansvaret, har hele produksjonen på 13 hektar blitt lagt om til økologisk jordbruk med økende innslag av biodynamisk drift. Fokuset er på lokale druer, og de forskjellige kvalitetene man får fram i disse med ulike gjæringsmetoder og lagring. Med Eric Texier som sin mentor er Pedro helt klart en av spydspissene på det "nye" Portugal
Karakteristikk
Flott rødvin med en fin balanse av friske bær fra tinta roriz og castelao og en mørkere frukttone fra touriga nacional. I munnen er vinen svært pen med god fruktkonsentrasjon man ikke forventer i denne prisklassen. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, fjærkre eller oster.
Jordmonn
Vinmarker plantet rundt kalkholdig jordsmonn med høyt innslag av fossile avleiringer. Touriga nacional og tinta roriz er plantet på midten av 2000-tallet og castelao er plantet i 1995
Område
Vale de Capucha ligger cirka 45 minutters kjøring nord for Lisboa, og er kun 8 km havet i vest. Det er derfor høyt innslag av fossiler i de krittholdige avleiringene i vinmarkene, og dette bidrar med en enorm finesse i vinene.
Produksjonsmetode
Delvis avstilket og hele drueklaser gjærer naturlig i betong, videre modning på ståltank i 20 måneder. Tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier
Druetyper
Castelão 30%
, Tinta Roriz 30%
, Touriga Nacional 40%