Produsent
Vale de Capucha
Om produsenten
Vale de Capucha drives av femte generasjons vinmaker Pedro Marques. Siden Pedro overtok ansvaret, har hele produksjonen på 13 hektar blitt lagt om til økologisk jordbruk med økende innslag av biodynamisk drift. Fokuset er på lokale druer, og de forskjellige kvalitetene man får fram i disse med ulike gjæringsmetoder og lagring. Med Eric Texier som sin mentor er Pedro helt klart en av spydspissene på det "nye" Portugal
Karakteristikk
Svært lettbeint og elegant rødvin med lys farge. På duft og i munnen har den klare innslag av røde hagebær og moden steinfrukt, samt behagelige toner av noe urter. Drikk lett avkjølt som en meditasjonsvin eller prøv sammen med retter av lyst eller rødt kjøtt.
Jordmonn
Enkeltvinmark plantet rundt 1936 på kalkholdig jordsmonn med høyt innslag av fossile avleiringer.
Område
Vale de Capucha ligger cirka 45 minutters kjøring nord for Lisboa, og er kun 8 km havet i vest. Det er derfor høyt innslag av fossiler i de krittholdige avleiringene i vinmarkene, og dette bidrar med en enorm finesse i vinene.
Produksjonsmetode
Gjærer naturlig som hele drueklaser, fottråkkes, fullfører gjæring på betong. Videre lagring på betong. Tappes ufiltrert