Hvitvin

Eduardo T. Acosta Versante Nord Uve Bianche

Tredje årgang av denne vinen der det er laget i 2000 flasker. Lys briljant grønngul farge med flott frukt, tydelige mineral karakter og tanninstruktur. Fast, frisk og fruktig med stor intensitet og særdeles god lengde. Perfekt til de fleste fisk og skalldyrsretter, gjerne med bakte grønnsaker til. Prøv til spekemat, pølser og forseggjorte pastaretter. Drikk i dag eller la ligge i inntil 5 år.

Italia

Horeca 298,71 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk fast munnfølelse med god dybde og fin frukt. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Catarratto 15% , Grecanico 10% , Inzolia 15% , Minella bianca 60%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5002936
  • Vinmonopolnr7839901
  • LuktKlar gulgrønn.
  • SmakFrisk fast munnfølelse med god dybde og fin frukt. Lang.
  • FargeFrisk duft av anis, sitrus, mineraler, røyk, kompleks.
  • ProdusentEduardo Torres Acosta
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia , Sicilia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eduardo Torres Acosta

Om produsenten

Eduardo Torres Acosta kommer fra Tenerife, men gjennom sitt bekjentskap med Arianna Occhipinti har han slått seg ned på Sicilia hvor han lager vin på Etna.

De røde vinene er hovedsakelig laget på Nerello Mascalese fra tilsammen 3,5 hektar vinmark fordelt på seks ulike Contrada. Alle druene er håndhøstet, og inntil videre kjørt til Arianna Occhipinti for å vinifiseres der. Derfor er alle vinene kun klassifisert som IGT Terre Sicilia - men med Etnas faste men elegante håndtrykk.

Markene er over 50 år gamle og inneholder en rekke grønne og røde druer. Denne formen for koplantering var vanlig tidligere og derfor har vinene innslag av ulike lokale druetyper.

Karakteristikk

Tredje årgang av denne vinen der det er laget i 2000 flasker. Lys briljant grønngul farge med flott frukt, tydelige mineral karakter og tanninstruktur. Fast, frisk og fruktig med stor intensitet og særdeles god lengde. Perfekt til de fleste fisk og skalldyrsretter, gjerne med bakte grønnsaker til. Prøv til spekemat, pølser og forseggjorte pastaretter. Drikk i dag eller la ligge i inntil 5 år.

Jordmonn

Fra 6 ulike contradas på nordsiden av Etna i kommunene Pitramarina, Allegracore, Sciaranuova, Crasa, Zucconero og Marchesa 550-930 moh. plantet som Albarello eller dobbel cordon. Jordsmonnet består av fin sand fra vulkansk aske fra ulike lavautbrudd. Vinstokkene er minimum 50 år.

Produsjonsmetode

Håndhøstete druer spontanfermentert med 2 dagers skallkontakt. Deretter modnet 8mnd i botti på 5-10 hl.

Druetyper

Catarratto 15% , Grecanico 10% , Inzolia 15% , Minella bianca 60%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.