Produsent
Eduardo Torres Acosta
Om produsenten
Eduardo Torres Acosta kommer fra Tenerife, men gjennom sitt bekjentskap med Arianna Occhipinti har han slått seg ned på Sicilia hvor han lager vin på Etna.
De røde vinene er hovedsakelig laget på Nerello Mascalese fra tilsammen 3,5 hektar vinmark fordelt på seks ulike Contrada. Alle druene er håndhøstet, og inntil videre kjørt til Arianna Occhipinti for å vinifiseres der. Derfor er alle vinene kun klassifisert som IGT Terre Sicilia - men med Etnas faste men elegante håndtrykk.
Markene er over 50 år gamle og inneholder en rekke grønne og røde druer. Denne formen for koplantering var vanlig tidligere og derfor har vinene innslag av ulike lokale druetyper.
Karakteristikk
Lys delikat farge med flott mørk frukt, røde og mørke bær, tydelig mineral karakter og Nerellos umiskjennelige taninstruktur. Fast, frisk og fruktig med stor intensitet og særdeles god lengde. Perfekt til de fleste rød kjøtt typer, gjerne med bakte grønnsaker til. Drikk i dag eller la ligge i inntil 8 år.
Jordmonn
Fra eldre stokker på ca 50 år fra seks ulike Contradas på tilsammen 3 hektar i kommunene Pietramarina iVerzella, c.da Caprieri i Castiglione di Sicilia, c.da Zucconero og c.da Piano Daini i Solicchiata, c.da Allegracore i Randazzo, c.da Friera i Linguaglossa - alle på nordsiden av Etna på mellom 550-930 moh. Druene er plantet som Albarello. Jordsmonnet består av fin sand fra vulkansk aske fra ulike lavautbrudd.
Produksjonsmetode
Håndhøstete druer spontanfermentert som hele klase over 15 dager i sement. Deretter modnet 16mnd i betong og slavonske botte.
Druetyper
Nerello Mascalese 80%
, Nerello Cappuccio 10%