Produsent
Eduardo Torres Acosta
Om produsenten
Eduardo Torres Acosta kommer fra Tenerife, men gjennom sitt bekjentskap med Arianna Occhipinti har han slått seg ned på Sicilia hvor han lager vin på Etna.
De røde vinene er hovedsakelig laget på Nerello Mascalese fra tilsammen 3,5 hektar vinmark fordelt på seks ulike Contrada. Alle druene er håndhøstet, og inntil videre kjørt til Arianna Occhipinti for å vinifiseres der. Derfor er alle vinene kun klassifisert som IGT Terre Sicilia - men med Etnas faste men elegante håndtrykk.
Markene er over 50 år gamle og inneholder en rekke grønne og røde druer. Denne formen for koplantering var vanlig tidligere og derfor har vinene innslag av ulike lokale druetyper.
Karakteristikk
Første utgave av denne vinen der det er laget i 1071 flasker. Lys delikat farge med flott floral og rødbærsdrevet frukt og tydelige mineralkarakter. Fløyelsmyk men med Nerellos umiskjennelige tanninstruktur. Fast,frisk og fruktig med stor intensitet og særdeles god lengde. Perfekt til de fleste rød kjøtt typer, gjerne med bakte grønnsaker til. Drikk i dag eller la ligge i inntil 12 år.
Jordmonn
Fra en enkelt plott på 0,5 ha. i kommunene Sciaranuova på nordsiden av Etna på 850 moh. plantet som frittstående Albarello. Jordsmonnet består av fin sand og småsteiner fra et vulkansk utbrudd i 1614
Produksjonsmetode
Håndhøstete druer spontanfermemntert i tank med 15 dagers skallkontakt. Deretter modnet 16mnd i slavonske botte.
Druetyper
Nerello Mascalese 85%
, Nerello Cappuccio 10%
, Carricante 2%
, Minella bianca 3%