Rødvin

Zenitude Audace Cinsault

Ungdommelig dyp mørkerød. Svært tiltalende nese av røde bær og mørke, rosebalder, tørkede urter og underliggende mineralitet. Frisk fruktig og saftig i munnen med god fylde, bløte tanniner, masser av frukt og stor lengde. Nyt til det meste av helstekt kylling, lam, okse og svinekjøtt. Nydelig til grønnsaksretter og gode gryter. Flott til det meste på grillen.

Frankrike

Horeca 255,92 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fyldig og fruktig med god dybde. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14.5%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5422753
  • Vinmonopolnr11416801
  • LuktDyp rød.
  • SmakFyldig og fruktig med god dybde. Lang.
  • FargeDuft av roser, mørke bær og kalkmineraler. Kompleks.
  • ProdusentMas Zenitude
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Mas Zenitude

Om produsenten

Mas Zenitude ligger St. Jean de Fos, i åsene sørøst for Montpeyroux, rett nord for Gignac og (nord)vest for Montpellier.

Fra 8 hektar med vinmarker lager Erik Gabrielsson og kona Frances Garcia uimotståelige delikate og naturlige viner fra gamle vinstokker, for det meste dyrket på kalkholdig jord med mengder av kalkstein og grus.

Stilen er fruktdreven med minimal ekstraksjon og gjæring og modning i betong, ståltanker og terracotta krukker/amfora.

Erik Gabrielsson er svensk og tok over Mas Zenitude i 2006 og har siden den gang kun jobbet etter økologiske og biodynamiske prinsipper. Selv om vinmarkene ligger innfor AOC Languedoc og sub-appellasjon Terrasses du Larzac har Erik valgt å ikke klassifisere vinene sine da appellasjonskravene krever en annen druesammensetning enn den han selv ønsker.

Karakteristikk

Ungdommelig dyp mørkerød. Svært tiltalende nese av røde bær og mørke, rosebalder, tørkede urter og underliggende mineralitet. Frisk fruktig og saftig i munnen med god fylde, bløte tanniner, masser av frukt og stor lengde. Nyt til det meste av helstekt kylling, lam, okse og svinekjøtt. Nydelig til grønnsaksretter og gode gryter. Flott til det meste på grillen.

Jordmonn

Fra en enkeltvinmark med over 60 år gamle Cinsault stokker plantet som bush vines/gobelet. Svært flott jordsmonn på kalkholdig jord, grus og noe større kalksteiner.

Område

Området har historie tilbake til romerne som slo seg ned her og plantet en rekke vinmarker. Jordsmonnet er ofte svært kalkholdig med mye stein og grus. Vinmarkene ligger mellom 50-300 moh, og Zenitudes på rundt 200-250 moh. Dessverre er Terrasses du Larzac appellasjonen kun for rødvin og da basert på minimum bruk av en mix minst to druer (min. 60 % Syrah, Grenache og/eller Mourvèdre). Endrueviner er ikke tillatt, derfor har Erik valgt å lage VdF .

Produsjonsmetode

''

Druetyper

Cinsault 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.