Produsent
Warramate Wines
Om produsenten
Warramate Wines er en liten uavhengig produsent i Victoria’s Yarra Valley. Gården ble etablert i 1970 på en spektakulær nordvendt skråning med utsikt over den sentrale Yarra-dalen. Etter et omfattende søk i hele Victoria fant Jack og June Church Dr. Bailey Carrodus fra Yarra Yering. Han holdt til rett i nærheten og de forstod at Warramate var deres drømmested. Her plantet de Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir og Chardonnay som i dag produserer viner med særpreg, dybde og intensitet fra sine manuelt arbeidede og ikke-irrigerte vinstokker. Sønnen David Church overtok ansvaret for vingården og vinproduksjonen fra foreldrene sine i 2000 og doblet antall hektar. På jakt etter en bedre balanse i livet solgte David eiendommen til Yarra Yering-eierne i 2011. I dag er det den fantastiske vinmakeren Sarah Crowe (Australian Winemaker of the Year i 2017) som lager prisvinnende viner for både Warramate og Yarra Yering.
Karakteristikk
Lys briljant strågul. 2021 årgangen reflekterer et kjølig år og viser østersskallmineralitet med friskhet av grapefrukt, mot melon- og papaya. Lys, frisk grapefruktsyre driver den lange smaken med delikat tekstur fra fatgjæring. Malolaktisk gjæring fyller ut den midtre ganen og gir vekt og kremet munnfølelse. Lang avslutning. Prøv til fisk og skalldyr, nydelig til kyllingretter og lyst kjøtt!
Jordmonn
Fra 2 hektar uirrigert vinmark beliggende i skråninger på 160-180 moh i Yarra Valley. Plantene er 10 år gamle og plantet i 2012 med fire kloner (95, 124, 548, P58). Vokser på kalkholdig silt og leire med mindre soleksponering.
Område
Warramate Vineyards ligger nord vest en times kjøring fra Melbourne sentrum og har vært en pioneer siden starten på 70-tallet. I dag er det Sarah Crowe som driver både dette huset og Yarra Yearing.
Fun Fact "Mother Vine 6" klonen ble først plantet i Hunter Valley av James Busby som en avlegger fra Clos Vougeot. Ble sluppet av CSIRO som MV6 på 1970 tallet. Har spredd seg som den mest beplantede PN klonen og gjør seg nok aller best i kjølig klima.
Produksjonsmetode
Hele klaser presset, inkludert en liten andel med etterpressing for vekt og tekstur. Spontan gjæring i fat med noen faste stoffer gir vekt, tekstur og til slutt kompleksitet. Påfølgende naturlig malolaktisk gjæring. Det er brukt fransk eik der 10% av fatene er nye, resten en blanding av eldre fat. Modningstid 9 måneder før tapping i november.
Druetyper
Chardonnay 100%