Musserende

Ulysse Collin Blanc de Noirs Les Maillons Extra Brut

Frisk og kompleks vin med enorm dybde, frukt preget av røde epler, rose, aprikos, sitrus og tydelige mineraler. Lang kompleks ettersmak med flott frukt og fine bobler. En super matvin som takler det meste fra spekemat, fisk og skalldyr og til lyse kjøttretter.

Frankrike

Horeca 1 035,01 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk rødbærsfrukt, god mousse, lang og kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 5.2 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr2879989
  • Vinmonopolnr1483801
  • LuktTransparent, rosaskjær.
  • SmakFrisk rødbærsfrukt, god mousse, lang og kompleks.
  • FargeKompleks, frisk rødbærsfrukt, rik, mineralsk.
  • ProdusentUlysse Collin
  • Årgang-
  • Land, distrikt Frankrike
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Ulysse Collin

Om produsenten

Ikonisk produsent som drives av Olivier Collin og Sandra Zaragoza.

Situert i landsbyen Congy, i området Côteaux du Petit Morin rett sør for Côte des Blancs. Collin familiens vintradisjoner går tilbake til 1812, men først i 2003 ble Ulysse Collin opprettet da Olivier fikk tilbake kontrollen over 4,5 hektar vinmarker som hadde vært bortleid.

Hans første investeringer var en brukt traktor for å pløye jorden og brukte burgundfat for å gjære basevinen i. Før Olivier laget sin første champagne hadde han et kort opphold hos Anselme Selosse. Olivier er influert av sitt opphold der men har valgt en annen vei og stil på sine viner.

Huset driver svært bærekraftig, men jobber pragmatisk i forhold til økologiske og biodynamiske metoder. I dag har Ulysse Collin nesten 9 hektar vinmark, men produksjonen under egen etikett er begrenset.

Kun ønsket kvalitet foredles og overskytende selges til andre produsenter. Alle vinene kommer fra enkeltmarker og enkeltårganger (med noe reserve vin) og gjenspeiler det helt spesielle terroiret i de ulike parsellene. All basevin gjæres med stedegen gjær i brukte fat, dette i kombinasjon med en svært kald kjeller, fører til ekstrem langsom alkoholgjæring.

Alle vinene lages med en kombinasjon av basevinens ferske noter uten malolaktisk gjæring. Reserevinen som ligger på store fat har gjennomgått malolaktisk gjæring og ilfører vinene en ekstra dimensjon. Vinen gjennomgår deretter mellom 2,5-6 års bunnfallskontakt i flaksen før degorgering med svært begrenset dosage tilpasset de ulike vinene.

Karakteristikk

Frisk og kompleks vin med enorm dybde, frukt preget av røde epler, rose, aprikos, sitrus og tydelige mineraler. Lang kompleks ettersmak med flott frukt og fine bobler. En super matvin som takler det meste fra spekemat, fisk og skalldyr og til lyse kjøttretter.

Jordmonn

Ulysse Collins eneste parselle i Sézannais ligger i åsside rett sørvendt i landsbyen Barbonne-Fayel i Cote de Sezanné, en halvtimes biltur sør for Congy. Kalkholdig med innslag av leire. Hele vinmarkene er på ca 6 hektar. Ulysse Collins andel er plantet i 1971 og er nå på 2,5 ha!

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra Les Maillons, alkoholgjæring i brukte fat med ca 11 mnd modning på bunnfall før flasketapping og andregangsgjæring med ca. 36 mnd på bunnfall totalt før degorgering i mars 2021. Den aktuelle 2017 loten består av 50 % reserve vin (2014, 2015, 2016) og har ca 1,2 g/l dosage.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.