Rødvin

The Liberator Francophile Syrah

En vin med flott rødfarge og lilla kant. Den dufter av moden blåbær, solbær, rød -& mørk frukt, fiol, noe krydder og pepper. I munnen er den veldig ren, med flott leskende fruktighet og med modne tanniner. Prøv til det meste av rødt kjøtt, gjerne vilt og gryter.

Sør-Afrika

Horeca 163,65 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig rødbærsfrukt med krydder. Kompleks og frisk. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Syrah 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4380267
  • Vinmonopol2867301
  • LuktMørk rød med lilla kant.
  • SmakSaftig rødbærsfrukt med krydder. Kompleks og frisk. Lang.
  • FargeIntens, mørke og røde bær, kompleks og floral.
  • ProdusentDreyfus Ashby
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika , Coastal Region
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dreyfus Ashby

Om produsenten

The Liberator er prosjektet til MW Richard Kelley fra England. Fra 1995 til 2002 bodde Rick "The Cape Crusader" i Cape Town, og fikk et dypt innblikk i den sørafrikanske vinindustrien.

Han så et stort potensiale i de flotte vinmarkene, og kvaliteten på druene som ble produsert. Dessverre ble mye av disse druene overprodusert eller vinen ble tilsatt unødvendige tilsetningsstoffer for en uniformering av smak til de store vineriene. Rick ble derfor The Cape Liberator - mannen som frigjorde potensielt gode parseller og vintanker før de havnet i klørne til kooperativene.

Karakteristikk

En vin med flott rødfarge og lilla kant. Den dufter av moden blåbær, solbær, rød -& mørk frukt, fiol, noe krydder og pepper. I munnen er den veldig ren, med flott leskende fruktighet og med modne tanniner. Prøv til det meste av rødt kjøtt, gjerne vilt og gryter.

Jordmonn

Fra granittholdig jordsmonn fra sørøst-vendte vinmarker i Bottelary Hills i Stellenbosch.

Område

Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, 85% avstilket og presset før spontangjæring i ståltanker. 15% hele klaser for friskhet og spice. Modning i ståltanker, betong og store foudre i ca 12 mnd før tapping.

Druetyper

Syrah 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.