Rødvin

A.A. Badenhorst The Curator

Vinen er aromatisk med aroma av røde og mørke bær pepper med hint av kamfer og bøomster. I munnen viser den sødmefull frukt, fin friskhet og modne tanniner. Dette er en lettdrikkelig og anvendelig vin som passer til alt fra pizza og pasta, kylling og rødt kjøtt.

Sør-Afrika

Horeca 134,11 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Ren, bløt og saftig, preg av røde og mørke bær, fast og ørlite bitter ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 14% , Mourvèdre 2% , Shiraz 84%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker 3,0 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4678629
  • Vinmonopolnr6878501
  • LuktMiddels dyp blårød.
  • SmakRen, bløt og saftig, preg av røde og mørke bær, fast og ørlite bitter ettersmak.
  • FargeFruktig aroma preget av røde og mørke bær, innslag av blomst og urter.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Vinen er aromatisk med aroma av røde og mørke bær pepper med hint av kamfer og bøomster. I munnen viser den sødmefull frukt, fin friskhet og modne tanniner. Dette er en lettdrikkelig og anvendelig vin som passer til alt fra pizza og pasta, kylling og rødt kjøtt.

Jordmonn

Druene er hentet fra mange ulike vinmarker og det er stor variasjon i jordsmonnet fra sand, granitt, leire til skifer.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Vinifiert av håndplukkede druer som er spontangjæret og modnet i betongtanker før lett filtrering og tapping.

Druetyper

Cinsault 14% , Mourvèdre 2% , Shiraz 84%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.