Hvitvin

Nicolas Idiart Sancerre

Klar briljant strågul med grønne toner. Frisk og lett aromatisk duft med preg av sitrus, stikkelsbær, hylleblomst, svale urter og kalkmineraler. Smaker friskt og middels fyldig med masser av flott frukt, mineralsk og kompleks, og flott lang ettersmak. Klassisk vin til fisk, skalldyr, geitost, asparges og salater.

Horeca 273,37 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Sauvignon Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6105753
  • Vinmonopolnr14884101
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentMaison Idiart
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Loire
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistAutentico
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Maison Idiart

Karakteristikk

Klar briljant strågul med grønne toner. Frisk og lett aromatisk duft med preg av sitrus, stikkelsbær, hylleblomst, svale urter og kalkmineraler. Smaker friskt og middels fyldig med masser av flott frukt, mineralsk og kompleks, og flott lang ettersmak. Klassisk vin til fisk, skalldyr, geitost, asparges og salater.

Jordmonn

Fra vinmarker i landsbyen Vinon som ligger helt sør i appellasjonen. Her er jordsmonnet kalkholdig med mengder av såkalte kalksteiner som kalles Caillotte (kalk og grus). Markene drives etter økologiske prinsipper.

Område

Halveis langs Loire elven ligger Sancerre, som fikk appellasjonstatus i 1936 for hvit- og rosévin og rødvin i 1959. 80-85 % av produksjonen er hvitvin, og det er bare Sauvignon Blanc og Pinot Noir som er tillatte druer. Området lager trolig de mest vellykkede Sauvignon Blanc baserte vinene i verden når de er på sitt beste. Området ligger mellom 200 og 400 moh og klimaet er forholdsvis mildt. Sancerre består av 14 kommuner og har i prinsippet 3 distinkt ulike jordsmonn, hhv flintholdig / Silex, Kimmeridgian limestone/ terres blanches og Oxfordian limestone med caillottes og griottes.

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra min 30 år gamle stokker, avstilket før spontangjæring i ståltanker. Modent på det finen bunnfalet i ca 9 mnd før tapping.

Druetyper

Sauvignon Blanc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.